Voor wie is PITTwente?

Om in aanmerking te komen voor hulp en ondersteuning van PITTwente dien je in een gemeente in Twente woonachtig te zijn en problemen te hebben in je dagelijks leven. Dit kan komen omdat je een verstandelijke beperking (IQ lager dan 85) en/of psychiatrische beperking hebt. Hierbij kun je denken aan ADHD of ADD, een vorm van autisme, een depressie, een bipolaire stoornis enz.

De overheid wil binnen de zorg meer maatwerk en meer nadruk op preventie (betekent: het voorkomen van) en eigen kracht. Bij eigen kracht kun je denken aan mensen uit jouw eigen omgeving die jou helpen en/of ondersteunen maar ook wat je zelf allemaal zou kunnen doen zonder professionele hulp.

Alle hulp- en ondersteuningsaanvragen voor begeleiding dienen door jezelf bij de gemeente waar je woonachtig bent te worden aangemeld bij het WMO loket. Wij kunnen je hiermee helpen door voorafgaand een gesprek met je te voeren waarbij wij een klantprofiel van je zullen opmaken. Deze informatie kan dan worden gebruikt bij je aanmelding.

Een regisseur van de gemeente zal je aanvraag beoordelen en een keukentafelgesprek met je aangaan. Het is van belang dat je aangeeft dat je graag hulp wilt van PITTwente . Als de regisseur het goed vindt dat je hulp of ondersteuning krijgt, dan kunnen we aan de slag. Als je meer informatie zoekt hierover, kun je altijd naar de website van jouw gemeente gaan.

PITTwente verleent hulp en ondersteuning in 14 gemeenten in Twente.

Contact

PITTwente
is onderdeel van de
ARBE groep

 

Maandag t/m vrijdag bereikbaar van 8:30 tot 17:00 uur.

 

(074) 291 77 30

info@pittwente.nl / info@arbe.nl

>> Psychiatrie
Download hier onze app

ARBE
Wachtlijst
Op dit moment is er geen wachtlijst.